20. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřové s medovou omáčkou a bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vyzkoušejte lahodné jídlo vepřové s medovou omáčkou a bramborovým ‌pyré. Tento recept je skvělým způsobem, jak spojit sladkou medovou chuť s křupavým ‍masem a jemným bramborovým pyré. Najdete zde krok za krokem, jak připravit ‌toto ⁣lahodné jídlo, které ‍si určitě zamilujete!

Suroviny

  • 600g vepřového⁤ masa (krkovička nebo kýta)
  • 2‌ lžíce medu
  • 2 ‍lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 ⁣lžička ‌mletého zázvoru
  • 400g brambor
  • 100ml smetany ke šlehání
  • sůl‍ a pepř ⁣podle chuti
  • olej na pečení

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁢ marinádu smícháním‍ medu,⁤ sójové omáčky,⁣ kmínu, česneku, zázvoru, soli a pepře. Maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme v této směsi minimálně 30 minut.
  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka‌ ve vody s osolením. Poté ⁣je scedíme a ⁢rozmixujeme‍ spolu se smetanou na hladké pyré. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Vezmeme marinované maso a osušíme ho papírovým⁢ ubrouskem. Na ⁢pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso z obou stran opečeme⁤ dozlatova.
  4. Přilijeme marinádu z misky a necháme omáčku provařit a zahustit. ⁣Hotové maso ⁣podáváme ⁣s bramborovým pyré a medovou omáčkou. Podle ‍chuti můžeme ozdobit nasekanou petrželí nebo‌ pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *