19. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí burger s hranolkami.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný hovězí burger s křupavými hranolkami je skvělou volbou pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Naučte se připravit domácí burgerové maso až načichlo, přidat oblíbené přílohy a užít si skvělou chuť a texturu tohoto klasického jídla. S receptem na hovězí burger s hranolkami si pochutnáte jako v oblíbené fast food restauraci, ale s vědomím, že je domácí a zdravý!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 housky
  • 4 plátky sýra
  • Rajčatový protlak
  • Ketchup
  • Salátová zelenina
  • Bramborové hranolky

Postup

  1. Maso můžeš nechat umlít v obchodě, nebo si ho utři na jemno sami doma.
  2. Cibuli a česnek nakrájej na drobné kostičky a smíchej s mletým masem.
  3. Osol a opepři masovou směs a dobře promíchej.
  4. Směsí vytvaruj 4 placičky a nech odpočívat v lednici minimálně 30 minut.
  5. Připrav si grilovací pánev a opékej masové placičky z obou stran podle chuti.
  6. Přidej do hranolků do trouby a dopeč je podle návodu na obalu.
  7. Housky si můžeš osmahnout na pánvi nebo rychle zahřát v troubě.
  8. Na spodní část housky dej salátovou zeleninu, polož na ni masovou placičku, sýr, rajčatový protlak, ketchup a poklopte druhou část housky.
  9. Smažené hranolky servíruj vedle burgeru a můžeš podávat s dalšími omáčkami nebo dipy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *