19. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné recept na cremas risotto se špenátem a kozím sýrem! Tento jednoduchý a chutný pokrm je perfektní kombinací krémové rýže, čerstvého špenátu a dochuceného kozího sýra. Ideální volba pro vegetariány i milovníky sýrů. Snažte se tak prvním šťastným vyzkoušet tento recept.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g kozího sýra
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme arborio rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud sklovatí.
- Postupně přilijeme zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání cca 20 minut, dokud rýže nezměkne.
- Mezitím očistíme špenát a na pánvi ho osmahneme do změknutí.
- Přidáme špenát do hotového risotta a promícháme.
- Přidáme nastrouhaný kozí sýr, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané strouhaným kozím sýrem a ozdobené petrželkou.