18. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš s bramborem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Skvělá kombinace hub, brambor a koření vytváří lahodně bohatou omáčku, která se skvěle hodí k vařeným bramborům. Tento recept je ideální volbou pro milovníky houbových pokrmů a jednoduchých jídel, která zasytí celou rodinu. Podívejte se na náš snadný recept a dejte si houbový guláš s bramborem ještě dnes!
Suroviny
- 500g hub (Vlašské, žampiony, lišky)
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 200ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené houby. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Přidáme prolisované česnek, sladkou papriku, mouku, zeleninový vývar a koření podle chuti. Podusíme do zhoustnutí.
- Na závěr dochutíme majoránkou a můžeme podávat s chlebem nebo knedlíkem. Dobrou chuť!