18. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tom Yum polévka s krevetami je tradiční thajská pochoutka plná lahodných chutí a exotických koření. Tato pikantní polévka je podávána s čerstvými krevetami a zeleninou, která ji dělá osvěžující a lehkou. S použitím kaffir limetek, citronové trávy a galangalu je to skvělá kombinace sladkých, kyselých a kořenitých chutí. Vyzkoušejte recept na Tom Yum polévku s krevetami a přenesete se přímo do thajského ráje!
Suroviny
- 500g krevet
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 l vody
- 3 limetky, šťáva
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 100g hub, nakrájených
- svazek koriandru
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte kari pastu a krátce restujte.
- Přidejte vodu, limetkovou šťávu, rybí omáčku a cukr. Nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte krevety, papriku a houby a vařte, dokud krevety nejsou vařené.
- Servírujte s koriandrem na ozdobu.