18. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejcem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a sýtou kulajdu s vejcem a houbami. Tento tradiční český recept nabízí spojení krémového bramborového základu s grilovanými houbami a vejcem. Ideální⁣ volba pro ‌chladné‍ podzimní dny! Sestavte si ingredience a připravte si tuto lahodnou polévku ještě dnes.

Suroviny

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400 g brambor
  • 200 g hub⁢ (ideálně žampiony)
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle‌ chuti
  • Kopr a‍ petržel‍ na ozdobení
  • 4​ vejce

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte‌ brambory na ‌menší kousky, cibuli nakrájejte na drobno a houby očistěte ⁢a nakrájejte na plátky.
  2. Ve větším hrnci nechte zeleninový ‍vývar přejít varem, přidejte brambory, cibuli a houby a vařte asi 20 ‍minut​ nebo ‌dokud nejsou brambory měkké.
  3. Přidejte smetanu ke​ šlehání a nechte vařit dalších 5 minut. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. V pánvi si připravte osmažená vejce ve slupce.
  5. Před podáváním přidejte do kulajdy nasekaný kopr a petržel. ⁣Na talíři rozklepněte jedno vejce a polejte ho horkou kulajdou.
  6. Podávejte s křupavým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *