16. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský bulgogi z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Korejský bulgogi z hovězího masa je populární recept, který spojuje jemně nakrájené hovězí maso s pikantní marinádou z sójové omáčky, hruškového šťávy a česneku. Tento tradiční korejský pokrm je rychlý a snadný k přípravě a nabízí bohatou chuťovou paletu. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte svým chuťovým pohárkům exotický zážitek plný chutí a vůní Koreje.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řezivo nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce hruškového nebo jablečného octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sezamových semínek

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, ocet, olej, zázvor, pepř a sezamové semínka.
  2. Maso nakrájíme na tenké plátky a dejme do marinády. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké kolečka a česnek nasekáme na drobno.
  4. Napaříme rýži a zatím si připravíme gril na střední teplotu.
  5. Maso s marinádou osmahneme na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany, dokud není krásně zlatavé.
  6. Přidáme cibuli a česnek a restujeme je do změknutí.
  7. Hotový bulgogi podáváme s napařenou rýží a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *