16. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z chobotnic, který vám ihned okoření váš jídelníček! S chobotnicí jako hlavní ingrediencí, čerstvými bylinkami a citrusovou zálivkou si užijete osvěžující chuťový zážitek plný exotických chutí. Sledujte postup našeho receptu a připravte si tento tradiční pokrm z Peru doma!
Suroviny:
- 500g chobotnice (čerstvá nebo mrazená)
- 2 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 avokádo
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup:
- Chobotnici očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
- Do mísy vymačkejte limetkový džus a přidejte nastrouhanou kůru jedné limetky.
- Přidejte nakrájenou cibuli, jalapeňo papričku a chobotnici. Promíchejte a dejte do lednice na minimálně 30 minut.
- Před podáváním přidejte nakrájené avokádo a nasekaný koriandr. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Ceviche podávejte s plátky limetky a čerstvým koriandrem na ozdobu.