16. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z chobotnic.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z chobotnic, který vám ihned okoření váš jídelníček! S chobotnicí jako hlavní ingrediencí, čerstvými bylinkami a citrusovou zálivkou si užijete osvěžující chuťový zážitek plný exotických chutí. Sledujte postup našeho receptu a připravte si tento tradiční pokrm z Peru doma!

Suroviny:

  • 500g chobotnice (čerstvá nebo mrazená)
  • 2 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 avokádo
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Chobotnici očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Do mísy vymačkejte limetkový džus a přidejte nastrouhanou kůru jedné limetky.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, jalapeňo papričku a chobotnici. Promíchejte a dejte do lednice na minimálně 30 minut.
  4. Před podáváním přidejte nakrájené avokádo a nasekaný koriandr. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Ceviche podávejte s plátky limetky a čerstvým koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *