16. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita domácí pečivo.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí pečivo Pizza Margherita – skvělý recept na klasickou italskou pizzu s rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Nechte se okouzlit chutí uzeného těsta a lahodných ingrediencí, které vytvoří dokonalou kombinaci chutí přímo z vaší kuchyně. Podívejte se, jak snadno si tuto lahůdku připravit doma!

Suroviny

  • 450g hladké mouky
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250ml teplé vody
  • 200g rajčatové omáčky
  • 150g mozzarelly
  • čerstvý bazalka

Postup

  1. Smíchejte mouku, sušené droždí, sůl a cukr ve velké míse.
  2. Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu, dokud nedostanete hladké těsto.
  3. Těsto nechte kynout přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu.
  4. Po vykynutí těsta ho rozdělte na dvě části a vytvarujte placky na pečícím papíru.
  5. Rozetřete rajčatovou omáčku na plackách a posypete na kostičky nakrájenou mozzarellou.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě zapečené.
  7. Před podáváním posypte nasekanou čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *