15. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte svíčkovou na směsi pepřů a brusinek - originální recept, který spojuje klasickou chuť svíčkové s pikantními tóny různých druhů pepřů a sladkostí brusinek. Skvělá kombinace, která vaše chuťové buňky rozhodně potěší! S láskou připravená svíčková, která vás nadchne. Užijte si neodolatelnou chuť a vyzkoušejte tento recept ještě dnes.
Suroviny
- 600g hovězího masa na svíčkovou
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce směsi pepřů
- 1 hrst brusinek
- 200ml smetany ke šlehání
- 150ml hovězího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si maso očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- V rendlíku si rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené maso a orestujte ze všech stran.
- Přisypte směs pepřů a brusinky a podlijte vývarem.
- Dejte poklop a nechte dusit asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. Občas promíchejte.
- V misce si smícháme smetanu ke šlehání s hladkou moukou a za stálého míchání přilijeme do pokrmu.
- Osolíme, opepříme a necháme provařit asi 10 minut.
- Svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovým pyré. Dobrou chuť!