15. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na směsi pepřů a brusinek.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁢ svíčkovou na⁤ směsi pepřů a⁤ brusinek ‍- originální recept, který‌ spojuje ‌klasickou ⁢chuť​ svíčkové s pikantními tóny různých druhů pepřů a sladkostí brusinek. Skvělá kombinace, která vaše⁣ chuťové buňky rozhodně potěší! S ‍láskou ​připravená svíčková, ⁢která vás nadchne. Užijte si neodolatelnou chuť a‌ vyzkoušejte tento recept ještě ⁣dnes.⁤

Suroviny

  • 600g ‌hovězího masa na ⁢svíčkovou
  • 1 ⁤cibule
  • 4 stroužky ⁤česneku
  • 1 ⁢lžíce směsi pepřů
  • 1 hrst brusinek
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 150ml ⁤hovězího ⁤vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej⁣ na smažení

Postup

  1. Nejprve si maso ⁤očistěte a nakrájejte na menší ⁢kousky.
  2. Cibuli ⁣a česnek oloupejte a‌ nakrájejte na jemno.
  3. V ⁢rendlíku si rozehřejte trochu oleje a ⁤za stálého míchání osmahněte⁢ cibuli ‍a ⁤česnek dozlatova.
  4. Přidejte⁤ nakrájené⁢ maso a ‌orestujte ze všech stran.
  5. Přisypte směs ⁤pepřů a​ brusinky a⁤ podlijte ⁢vývarem.
  6. Dejte poklop a nechte dusit asi 1,5⁣ hodiny, ‍dokud maso ⁢není měkké. ⁤Občas promíchejte.
  7. V misce‌ si smícháme smetanu ‌ke šlehání​ s hladkou moukou a ‌za stálého ⁢míchání přilijeme do⁤ pokrmu.
  8. Osolíme, ‍opepříme a necháme ⁢provařit asi 10‌ minut.
  9. Svíčkovou podáváme s houskovým ‍knedlíkem‍ nebo⁤ bramborovým pyré. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *