14. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na masala dýni a cizrnu, který zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky! Tato exotická směs koření dodá dýni a cizrně bohatou a pikantní chuť. Ideální vegetariánská a veganská alternativa plná vlákniny a živin. Připravte si tento lahodný pokrm a pochutnejte si na jeho bohatých chutích!
Suroviny
- 1 menší dýně hokkaido
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
- 2 lžíce oleje
Postup
- Dýni oloupejte, vydlabejte semena a nakrájejte na kostičky.
- Cizrnu opláchněte a nechte okapat.
- Cibuli a česnek nakrájejte a lehce osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, skořice, kmín, koriandr, paprika) a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou dýni, cizrnu a kokosové mléko.
- Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut nebo dokud není dýně měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.