14. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a pikantní thajská Tom Yum polevka s krevetami je oblíbeným pokrmem milovníků exotické kuchyně. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okořeňte svůj jídelníček thajskými dobroty. Sledujte jednoduchý recept a užijte si osvěžující chuť této lahodné polevky. Soja, chilli, citronová tráva, lime a krevety – to vše, co potřebujete pro opravdový thajský zážitek.
Suroviny:
- 500g krevet
- 1 l kuřecího vývaru
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 3 limetky
- 2 papriky
- 1 rajče
- 100g leča
- 4 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 chilli paprička
- čerstvá koriandr a bazalka na ozdobení
Postup:
- Oloupeme a rozmačkáme česnek a zázvor.
- Na oleji opečeme krevety, poté je vyndáme.
- Do hrnce dáme vývar a přivedeme k varu.
- Přidáme chilli papričku, zázvor, česnek a nakrájené papriky.
- Přidáme rajče nakrájené na kousky a lečo.
- Po 5 minutách přidáme rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr.
- Přidáme krevety a necháme vařit 2 minuty.
- Před podáváním ozdobíme čerstvou koriandr a bazalkou.