14. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na rizoto s krevetami a šafránem, který vás okouzlí svou lahodnou chutí a jednoduchou přípravou. Tento pokrm je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo oslavu s přáteli. S kvalitními surovinami a správným postupem se vám určitě podaří připravit dokonalé rizoto, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké jedinečným chuťovým zážitkem!
Suroviny
- 250g rýže arborio
- 400g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,1g šafránu
- 750ml vývaru z ryb
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- sůl a pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte rýži a restujte, dokud nebude skleněná.
- V hrnci zahřejte vývar z ryb a šafrán a nechte lžičkou lehce promíchat.
- Postupně podlévejte rýži vývarem a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte krevety a vařte ještě asi 5 minut.
- Přilijte bílé víno a vařte, dokud víno nevypaří.
- Přidejte máslo, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Při podávání posypte nasekanou petrželkou.