13. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s houbami a sýrem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá a chutná kombinace rýže, houb a sýra je skvělou volbou pro rychlou večeři plnou bohatých a sýtých chutí. Sledujte naše kroky a připravte si doma dokonalé rizoto, které vám zaručeně zachutná.

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 200g hub (šampióny nebo lišky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g tvrdého sýra (grana padano nebo parmezán)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na nich nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a nechte chvíli opéct, dokud rýže neprohlásí.
  4. S postupným přidáváním horkého vývaru rýži podle potřeby zalévejte, a míchejte, dokud rýže nezíská krémovou konzistenci.
  5. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte do rizota.
  6. Pokud je rizoto příliš tuhé, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  7. Na závěr dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  8. Podávejte ještě horké a posypané strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *