12. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho s bylinkami je tradiční vietnamská polévka plná lahodných chutí a vůní. Tento recept kombinuje jemně vařené kousky hovězího masa s aromatickými bylinkami jako koriandr, máta a bazalka. Pokud milujete exotickou kuchyni, určitě si tuto lahodnou polévku oblíbíte! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si domácí Hovězí pho s bylinkami již dnes.
Suroviny
- 400g hovězího masa (např. hovězího steak)
- 100g rýže pho
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 1 skořice
- 2 česnekové stroužky
- 1 lžička koření pho (směs badyánu, skořice, kmínu a hřebíčku)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limetka
- čerstvé bylinky podle chuti (koriandr, mátové listy, bazalka)
- 1 chilli paprička (volitelné)
Postup
- Na suché pánvi opečeme cibuli, hřebíčky, skořici a česnek, dokud nezačnou vonět.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a restujeme do zrůžova.
- Přidáme koření pho, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Promícháme a zalijeme litrem vody.
- Uvaříme polévku do měkka, asi 1-1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do polévky.
- Přidáme vymačkanou limetku a dochutíme podle chuti.
- V druhém hrnci uvaříme rýži pho podle návodu na obalu.
- Surově nakrájené bylinky a chilli papričku rozložíme do misek, přidáme hotovou polévku a na závěr položíme uvařenou rýži.
- Pho podáváme horké a můžeme dochutit podle chuti dalšími omáčkami či limetkou.