12. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vajíčkem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s vajíčkem a houbami je⁤ tradiční česká polévka, která potěší⁤ vaše chuťové buňky. Tato lahodná kombinace brambor, houb a‌ vejce je skvělou volbou ⁤pro chladné dny. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou polévku doma!

Suroviny:

  • 500g houb
  • 4 vajíčka
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 lžíce hladké⁤ mouky
  • 100ml⁣ smetany
  • 1 lžíce octa
  • 2⁢ lžíce másla
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Na másle ⁢osmahneme nakrájenou ‍cibuli.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme, ​dokud nezměknou.
  3. Přidáme nadrobno nakrájené brambory a zalijeme vodou, necháme vařit do měkka.
  4. Přilijeme smetanu ‍a necháme provařit.
  5. Přidáme octem ‌okyselenou hladkou mouku a pořádně ⁣promícháme.
  6. V hrnci s vroucí ​osolenou vodou uvaříme vajíčka natvrdo.
  7. V misce smícháme ​na ‍kostičky ​nakrájená vajíčka s nasekanou petrželkou.
  8. Před podáváním do ‍každé mísy nalijeme polevu a přidáme směs⁣ vajíček s petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *