12. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s vajíčkem a houbami je tradiční česká polévka, která potěší vaše chuťové buňky. Tato lahodná kombinace brambor, houb a vejce je skvělou volbou pro chladné dny. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou polévku doma!
Suroviny:
- 500g houb
- 4 vajíčka
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 lžíce hladké mouky
- 100ml smetany
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce másla
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme nadrobno nakrájené brambory a zalijeme vodou, necháme vařit do měkka.
- Přilijeme smetanu a necháme provařit.
- Přidáme octem okyselenou hladkou mouku a pořádně promícháme.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme vajíčka natvrdo.
- V misce smícháme na kostičky nakrájená vajíčka s nasekanou petrželkou.
- Před podáváním do každé mísy nalijeme polevu a přidáme směs vajíček s petrželkou.