11. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala s rýží je tradiční indický recept plný exotických koření a chutí. Tato lahodná vegetariánská pokrm kombinuje chuťovou bohatost rajma fazolek s lahodnou omáčkou z cibule, rajčat a kari. Podávejte s aromatickou rýží a užijte si jedinečný zážitek ze skvělé indické kuchyně. S naším receptem na rajma masala s rýží nezklameš!
Suroviny
- 1 hrnek rajma fazolek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 2 lžíce rajma masala koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl podle chuti
- 2 hrnky vařené rýže
- 1 lžíce oleje
Postup
- Uvařte rajma fazole do měkkého stavu podle pokynů na obalu.
- Na pánvi rozpálte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte na drobno nasekaný česnek a restujte ho spolu s cibulí.
- Přidejte nakrájenou zelenou papriku a rajčata a vařte až se zelenina změkne.
- Přilijte rajma fazole a obě koření – rajma masala a kurkumu.
- Přisypejte sůl podle chuti a vařte masala omáčku asi 10 minut.
- Servírujte rajma masala s vařenou rýží.