11. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng se zeleninou je tradiční indonéské jídlo plné bohatých chutí a vůní. Tento recept kombinuje výrazné koření s čerstvou zeleninou, jako jsou papriky, hrášek a mrkev. Čerstvé ingredience spolu s omáčkou a rýží vytvářejí lahodné jídlo, které jistě potěší váš jazyk i žaludek. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se na cestu do exotické Indonésie přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 300g vychladlé vařené rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100g hrášku
  • 100g kukuřice
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme pár minut.
  3. Potom přidáme hrášek, kukuřici a rajčata nakrájená na drobné kostičky.
  4. Vložíme vařenou rýži a promícháme s ostatními ingrediencemi.
  5. Přilijeme sójovou omáčku, přidáme kari koření a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *