10. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězí maso se sójovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné indonéské jídlo – Rendang hovězí maso se sójovou omáčkou. Tento pokrm je plný kořeněné chuti a jemné vůně koriandru a česneku. Jednoduchá chuťová bomba, která vám rozproudí všechny smysly. Podávejte s rýží nebo čerstvým salátem pro skvělý zážitek z exotické kuchyně. Zkuste tento recept ještě dnes a udělejte si radost svému žaludku.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmín
  • 1 lžička mleté chilli papričky
  • 1 lžička třtinového cukru

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek a zázvor na jemné nudličky.
  3. Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
  4. Přidejte maso a osmažte ho z každé strany.
  5. Přidejte česnek, zázvor a vše orestujte.
  6. Přisypte kari koření, kurkumu, kmín, koriandr, římský kmín, chilli papričku a cukr a promíchejte.
  7. Postupně přilijte kokosové mléko a sójovou omáčku a nechte vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  8. S podušenou rýží podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *