10. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné indonéské jídlo – Rendang hovězí maso se sójovou omáčkou. Tento pokrm je plný kořeněné chuti a jemné vůně koriandru a česneku. Jednoduchá chuťová bomba, která vám rozproudí všechny smysly. Podávejte s rýží nebo čerstvým salátem pro skvělý zážitek z exotické kuchyně. Zkuste tento recept ještě dnes a udělejte si radost svému žaludku.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmín
- 1 lžička mleté chilli papričky
- 1 lžička třtinového cukru
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na plátky, česnek a zázvor na jemné nudličky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte maso a osmažte ho z každé strany.
- Přidejte česnek, zázvor a vše orestujte.
- Přisypte kari koření, kurkumu, kmín, koriandr, římský kmín, chilli papričku a cukr a promíchejte.
- Postupně přilijte kokosové mléko a sójovou omáčku a nechte vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- S podušenou rýží podávejte. Dobrou chuť!