10. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte brazilskou verzi tradičního španělského jídla – kuřecí paelu brazilským stylem. Tento jednoduchý recept kombinuje lahodné kousky kuřecího masa s exotickými kořením a zeleninou, které vám okamžitě připomenou pohodu Brazílie. Naučte se, jak připravit jedinečnou a chutnou paelu, která okouzlí vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a udělejte si exotickou večeři právě dnes večer!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 2 hrnky rýže
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, kari, paprika
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli a kuřecí prsa nakrájená na kousky.
- Přidejte nakrájené papriky a rajčata a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit do měkka, občas promíchejte a přidejte koření podle chuti.
- Smažte paelu, dokud se nevyvaří veškerá tekutina a rýže je měkká.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.