10. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla Bolognese s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit klasické italské ragú alla Bolognese s delikátními těstovinami. Tento bohatý a aromatický omáčkou z mletého masa, rajčat a zeleniny je dokonalou volbou pro skvělý rodinný oběd nebo večeři. S těmito lahodnými chutěmi si každý pochutná na lahodném italském pokrmu. Sledujte naše snadné kroky a připravte si chutný ragú alla Bolognese dnes!

Suroviny

  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 větší stonky celeru
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 250 ml vývaru
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • 400 g těstovin (např. tagliatelle)
  • olivový olej
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidáme hovězí mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme rajčata z konzervy a vývar. Dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  4. Nechejeme dusit přibližně hodinu, dokud se omáčka nezhoustne.
  5. V osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  6. Hotové těstoviny smícháme s ragu alla bolognese a podáváme posypané parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *