10. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit klasické italské ragú alla Bolognese s delikátními těstovinami. Tento bohatý a aromatický omáčkou z mletého masa, rajčat a zeleniny je dokonalou volbou pro skvělý rodinný oběd nebo večeři. S těmito lahodnými chutěmi si každý pochutná na lahodném italském pokrmu. Sledujte naše snadné kroky a připravte si chutný ragú alla Bolognese dnes!
Suroviny
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 větší stonky celeru
- 400 g rajčat z konzervy
- 250 ml vývaru
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- 400 g těstovin (např. tagliatelle)
- olivový olej
- parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme hovězí mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne.
- Přidáme rajčata z konzervy a vývar. Dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Nechejeme dusit přibližně hodinu, dokud se omáčka nezhoustne.
- V osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Hotové těstoviny smícháme s ragu alla bolognese a podáváme posypané parmezánem.