9. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Sushi z lososového filetu v černém sezamovém obalu je lahodná a stylová japonská pochoutka, která vám rozhodně zvedne náladu. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g sushi rýže
- 2 filety z lososa
- 4 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- Černý sezam
- Sojová omáčka
- Wasabi
- Ingredience na sushi rolls (např. nori řasy, okurky, avokádo)
Postup
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- Lososové filety nakrájíme na menší kousky a marinujeme je v směsi rýžového octa, cukru a soli asi na 30 minut.
- V kastrůlku si rozehřejeme černý sezam, dokud nezačne vonět.
- Na bambusovou roládu nebo folii položíme list nori, přidáme vrstvu rýže a následně kousek marinovaného lososa.
- S pomocí bambusové rolády zavineme a utažíme na roli. Rolu pokrájíme na jednotlivé kousky a obalíme v černém sezamu.
- Hotové sushi podáváme s sojovou omáčkou, wasabi a dalšími přílohami dle chuti.