9. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské karbanátky z červené čočky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodné veganské karbanátky z červené čočky. Tato chutná a zdravá alternativa klasickým karbanátkům je plná bílkovin a vlákniny. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť bez masa!

Suroviny

  • 1 hrnek vařené červené čočky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého lnu smíchaného s 3 lžícemi vody
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř
  • strouhanka na obalení

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Cibuli nakrájejte na drobné kousky, česnek prolisujte, mrkev a bramboru nastrouhejte na jemno.
  2. V hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, mrkev a bramboru, dokud nezměknou.
  3. Přidejte uvařenou červenou čočku, mletý kmín, papriku, sůl a pepř dle chuti. Vařte směs asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
  4. Směs dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Přidejte směs lnu a vody a znovu promíchejte.
  5. Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance.
  6. Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte karbanátky z obou stran, dokud nezezlátnou.
  7. Hotové karbanátky servírujte s oblíbenou přílohou nebo do sendviče.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *