Hrníčkový hrášek s indickými kořením je lahodná a exotická vegetariánská pochoutka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje čerstvé hrášky s kořením jako je kurkuma, koriandr a kardamom, které dodávají jídlu unikátní aroma a chuť. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm doma a objevte kouzlo indické kuchyně.

Suroviny

  • 1 hrnek zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín a kardamom) a krátce orestujeme.
  3. Přidáme hrášek a zalijeme trochou vody. Vaříme, dokud hrášek nezměkne.
  4. Pokud je směs příliš suchá, přilijeme ještě trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *