9. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Smažená kalamára se citronem
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté smažené kalamáry se svěžím citronem jsou oblíbeným mořským pokrmem, kterým si zaručeně získáte srdce vašich hostů. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké jedinečnou kombinací chuti mořských plodů a citrusového aroma. Sledujte náš jednoduchý recept a určitě nebudete litovat!

Suroviny

  • 400g kalamára
  • 1 citron
  • 100g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme kalamáry. Očistíme je a nakrájíme na kolečka.
  2. V misce si připravíme těsto – smícháme mouku s rozšlehanými vejci a osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Kalamáry namáčíme do těsta a pak smažíme ve vroucím oleji dozlatova.
  4. Hotové smažené kalamáry podáváme s plátky citronu a můžeme ozdobit bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *