9. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na lahodný pokrm – knedlo-vejvar s uzeným masem. Naučte se připravit tento chutný pokrm plný tradice a domácího uzeného masa. Navštivte naše stránky pro podrobný postup a recept. Nasyťte se poctivou českou kuchyní!
Suroviny
- 400g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- Soď podle chuti
- 400g uzeného masa
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmáčkejte na kaši.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a vytvořte těsto.
- Těsto rozdělte na menší kousky a vytvořte z nich knedlíky.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte knedlíky asi 15 minut.
- Uzené maso nakrájejte na plátky.
- Hotové knedlíky podávejte s uzeným masem.