8. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi z bílého zelí
zdroj: Recepty 24/7

Chutné korejské kimchi z bílého zelí, tradiční pikantní kvašená zelenina plná probiotik a osvěžující chuti. Naučte se, jak si připravit domácí kimchi jako v Koreji s tímto jednoduchým receptem. Užijte si lahodnou a zdravou pochoutku plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 hlava bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce korejské červené papriky (gochugaru)
  • 1 lžička mleté zázvoru
  • 1 lžička rybí pasty

Postup

  1. Na začátek si připravte zelí, které nakrájejte na menší kousky a posolte. Nechte ho odstát asi 2 hodiny.
  2. Mezitím si připravte zbylé suroviny – nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli a česnek.
  3. Po dvou hodinách zelí opláchněte ve studené vodě a nechte okapat.
  4. V míse smíchejte zelí s nakrájenou mrkví, cibulí a česnekem.
  5. Přidejte zbylé suroviny – sol, cukr, rybí omáčku, korejskou papriku, zázvor a rybí pastu.
  6. Dobře promíchejte a dejte do nádoby s poklicí.
  7. Nechejte kimchi fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2-3 dny.
  8. Po tomto období dejte kimchi do lednice a nechte je alespoň týden dozrát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *