8. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné korejské kimchi z bílého zelí, tradiční pikantní kvašená zelenina plná probiotik a osvěžující chuti. Naučte se, jak si připravit domácí kimchi jako v Koreji s tímto jednoduchým receptem. Užijte si lahodnou a zdravou pochoutku plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 hlava bílého zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce korejské červené papriky (gochugaru)
- 1 lžička mleté zázvoru
- 1 lžička rybí pasty
Postup
- Na začátek si připravte zelí, které nakrájejte na menší kousky a posolte. Nechte ho odstát asi 2 hodiny.
- Mezitím si připravte zbylé suroviny – nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli a česnek.
- Po dvou hodinách zelí opláchněte ve studené vodě a nechte okapat.
- V míse smíchejte zelí s nakrájenou mrkví, cibulí a česnekem.
- Přidejte zbylé suroviny – sol, cukr, rybí omáčku, korejskou papriku, zázvor a rybí pastu.
- Dobře promíchejte a dejte do nádoby s poklicí.
- Nechejte kimchi fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2-3 dny.
- Po tomto období dejte kimchi do lednice a nechte je alespoň týden dozrát.