8. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodný ceviche z lososa a avokáda doma. S tímto receptem si můžete snadno vychutnat osvěžující chuť lososa s avokádem a citrusovou omáčkou. Ideální jako lehká a zdravá chuťovka nejen v letních měsících! Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodný pokrm plný chutí.
Suroviny
- 200 g čerstvého lososa
- 2 avokáda
- 1 červená cibule
- 1 limetka
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostky a vložte do misky.
- Avokáda oloupejte, zbavte jádra a také nakrájejte na kostky. Přidejte k lososovi.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a přidejte k lososovi a avokádu.
- Do misky vymačkejte šťávu z limetky a zalijte směs lososa, avokáda a cibule.
- Přidejte nadrobno nasekaný koriandr, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Dobře promíchejte.
- Nechte ceviche odpočívat v chladu asi 30 minut, aby chutě propojily.
- Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři s nachos, tortillou nebo toastem. Dobrou chuť!