8. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte veganskou verzi tradičního hovězího guláše! Tento chutný pokrm zaručeně potěší všechny milovníky guláše, a to včetně těch, kteří se drží veganské stravy. Navíc je rychle a snadno připravený a plný lahodných bylin a koření. Záleží na vás, jestli ho podáte s bramborami nebo knedlíky. Vyzkoušejte tento veganský guláš ještě dnes!

Suroviny

  • 250g seitanu
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce kořeněné papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Seitan nakrájejte na menší kousky a cibuli s česnekem nakrájejte na drobno.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidejte seitan a restujte ho asi 5 minut, dokud nezezlátne.
  4. Přisypte kořeněnou papriku, mletý kmín, sladkou papriku a mletý česnek a restujte dalších pár minut.
  5. Přidejte rajčatový protlak a podlijte zeleninovým vývarem.
  6. Přisypte bobkový list a povařte guláš asi 30 minut, dokud se seitan nezměkne.
  7. Mouku rozmíchejte ve vodě a zakápějte do guláše, aby se zahustil.
  8. Osolte a opepřete podle chuti a podávejte s knedlíkem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *