8. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte veganskou verzi tradičního hovězího guláše! Tento chutný pokrm zaručeně potěší všechny milovníky guláše, a to včetně těch, kteří se drží veganské stravy. Navíc je rychle a snadno připravený a plný lahodných bylin a koření. Záleží na vás, jestli ho podáte s bramborami nebo knedlíky. Vyzkoušejte tento veganský guláš ještě dnes!
Suroviny
- 250g seitanu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce kořeněné papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžíce oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Seitan nakrájejte na menší kousky a cibuli s česnekem nakrájejte na drobno.
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte seitan a restujte ho asi 5 minut, dokud nezezlátne.
- Přisypte kořeněnou papriku, mletý kmín, sladkou papriku a mletý česnek a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rajčatový protlak a podlijte zeleninovým vývarem.
- Přisypte bobkový list a povařte guláš asi 30 minut, dokud se seitan nezměkne.
- Mouku rozmíchejte ve vodě a zakápějte do guláše, aby se zahustil.
- Osolte a opepřete podle chuti a podávejte s knedlíkem nebo rýží.