8. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí korma s fazolemi je lahodné indické jídlo plné exotických koření a výrazných chutí. Měkké kousky hovězího masa se krásně doplňují se šťavnatými fazolemi, vytvářející neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Naučte se připravit toto lahodné jídlo doma a překvapte své blízké autentickou indickou kuchyní.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka fazolí
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a hovězí maso na menší kousky. Restujeme, dokud maso nezezloutne.
- Přilijeme rajčatový protlak a zalijeme vodou, aby masa bylo akorát ponořené. Přidáme kmín, papriku, sůl a pepř.
- Vše vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké (cca 1 hodina).
- Přidáme fazole a necháme provařit dalších 15 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo chlebem.