8. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza Quattro Stagioni
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chuť Itálie s receptem na tradiční italskou pizza Quattro Stagioni. Tato lahodná pizza je rozdělena na čtyři části, každá plná unikátních ingrediencí inspirovaných jednotlivými ročními obdobími. Dejte si doušek italské kuchyně a vyzkoušejte tento skvělý recept doma!

Suroviny

  • 400g pizzy těsta
  • 200g rajčatové omáčky
  • 100g mozzarelly
  • 100g šunky
  • 100g žampionů
  • 100g artyčokových srdcí
  • 100g černých oliv
  • Špetka oregana

Postup

  1. Rozválejte pizzu těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
  3. Naskládejte na pizzu mozzarellu, šunku, žampiony, artyčoky a olivy.
  4. Přidejte špetku oregana a dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.
  5. Hotovou pizzu podávejte rozkrájenou na čtyři části, každá část bude mít odlišnou náplň (šunka, žampiony, artyčoky, olivy).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *