7. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo je tradiční vietnamská hovězí polévka plná lahodných chutí a vůní. Tato teplá a lahodná polévka je plná kousků hovězího masa, rýžových nudlí, bylinek a aromatických koření, které vytvářejí skvělou kombinaci chutí. Připravte si tento oblíbený recept a užijte si autentickou vietnamskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!
Suroviny
- 500g hovězího masa (přednostně hovězí krk nebo maso na nudle)
- 1 velká cibule, oloupaná a rozkrojená na poloviny
- 4 plátky zázvoru, oloupané
- 2 hřebíčky
- 1 lžíce hrubé soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 400g rýžových nudlí
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 1 pár limek, nakrájený na čtvrtiny
- 1 pár jalapeño papriček, nakrájených na tenké kolečka
- 1 hrst koriantrové nati
Postup
- Do hrnce dejte hovězí maso a zalijte vodou. Přivede k varu a vařte 5 minut.
- Vypusťte vodu a maso opláchněte pod tekoucí vodou. Hovězí maso dejte zpět do hrnce.
- Přidejte cibuli, zázvor, hřebíčky, sůl, cukr, rybí omáčku a sójovou omáčku. Zalijte vodou a přiveďte k varu.
- Simmer 1 hodinu nebo dokud masa je měkké.
- Mezitím namočte rýžové nudle do horké vody a nechte vařit asi 15 minut. Odkapáme.
- Vložte nudle na dno misky a nad nimi položte hovězí maso a cibuli.
- Zalijte horkou polévkovou vývar a podávejte s limekami, jalapeños a koriantrovými nati na vrchu.