6. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé veganské tofu s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné křupavé veganské tofu podávané s aromatickou rýží v tomto jednoduchém, zdravém a chutném receptu. Skvělá volba pro milovníky tofu i ty, kteří hledají veganské varianty tradičních pokrmů. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést lahodnými chutěmi!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 1 šálek krystalové rýže
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kari koření

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, papriku, mrkev a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené tofu a restujeme do zlatova.
  3. Přilijeme sójovou omáčku a ochutíme solí, pepřem a kari kořením.
  4. Vše důkladně promícháme a necháme restovat na mírném plameni asi 10 minut.
  5. V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  6. Hotové křupavé tofu servírujeme s rýží a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *