6. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový krém s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný rajčatový krém s cizrnou, který je zdravou a chutnou volbou pro vaše obědy nebo večeře. Tento jednoduchý recept spojuje chuť sladkých rajčat s lahodnou cizrnou, přičemž dodá vašemu jídlu výživné hodnoty a bohatou chuť. Zkuste ho hned dnes a dopřejte si skvělou vegetariánskou pochoutku plnou chutí a vitamínů.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli zesklovatíme.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, cizrnu (odcezenou) a prolisovaný česnek.
  5. Zalijeme vodou, přidáme cukr, sůl a pepř a vaříme asi 15 minut.
  6. Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *