5. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri je lahodné argentinské jídlo, které si zamilujete. Grilovaný steak je pokrytý osvěžující a dochucený chimichurri omáčkou, která dodává tomuto pokrmu neodolatelnou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na autentické argentinské kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 2 kusy argentinského steaku
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku nasekaného petrželového lístku
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
Postup
- Smíchejte nasekaný petržel, olivový olej, vinný ocet, prolisovaný česnek, sůl a pepř v misce a nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
- Steaky osušte a osolte z obou stran.
- Na grilu si připravte žhavý oheň a steaky opékejte podle preferovaného stupně propečení (cca 4-5 minut na každé straně pro středně propečený steak).
- Po upečení nechte maso odpočinout asi 5 minut a pak podávejte se chimichurri omáčkou.