5. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zahalte se do italské atmosféry s naší lahodnou pizzou Capricciosa s artyčoky. Tento recept je plný chuti, která vás dostane až do srdce Neapolska. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést vůní a chutí skvělé pizzy.
Suroviny
- 1 ks pizzového těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 100 g mozzarelly
- 100 g šunky
- 100 g žampionů
- 100 g artyčoků
- 100 g černých oliv
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Na omáčku položte kousky mozzarelly.
- Přidejte na plátky nakrájenou šunku, žampiony, artyčoky a olivy.
- Polejte pizzu olivovým olejem a posypte oreganem a bazalkou.
- Pečte v troubě asi 20 minut, dokud není pizza zlatavá a bublající.
- Po vytažení z trouby nechte pizzu krátce odpočinout a pak ji můžete podávat.