4. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanady s masem.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanady⁢ s masem jsou ⁤tradiční‍ argentinské ​pečivo plněné ⁢chutnou masovou⁤ směsí. Vyzkoušejte tento recept a⁣ přenesete se na⁤ okouzlující ulice Buenos‍ Aires!

Suroviny

  • 400 ‍g hovězího mletého masa
  • 1‌ cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1​ zelená paprika, nasekaná
  • 1 rajče, nasekané
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička ⁢papriky
  • 1 lžička sušeného ⁢oregána
  • sůl a pepř podle⁢ chuti
  • 500‌ g lívance​ na těsto
  • 1​ vejce,‌ rozšlehané na potření

Postup

  1. Na pánvi osmahneme⁣ maso spolu ​s ‍cibulí, česnekem, ‌paprikou a ‌rajčetem.
  2. Přidáme kmín, papriku, oregáno, ⁣sůl a pepř a necháme krátce ⁢restovat.
  3. Lívanci rozválíme na poměrně​ tenké pláty​ a ‌vykrájíme‌ kruhy pomocí kulatého vykrajovače.
  4. Na každý kruh těsta vložíme lžíci masové směsi a uzavřeme do tvaru⁤ půlměsíce.
  5. Okraje empanady prsty přitlačíme alebo stlačíme vilkou pro ‌ozdobu.
  6. Empanady potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v ‌troubě ⁤předehřáté na ⁤180°C asi 20 minut, dokud​ nejsou ​zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *