4. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo Aloo Gobi s brambory, které je plné exotických koření a chutí. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální pro vegetariány i všechny milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si lahodné pochoutky!
Suroviny
- 1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 šálek květákových růžiček
- 1 středně velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná (dle chuti)
- 1 lžička zázvorové pasty
- 1 lžička kari koření
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička garam masala koření
- 1 lžička koriandrového prášku
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje
- čerstvá nasekaná koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a dejte do něj kmín. Orestujte chvíli, dokud nezačne vonět.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte zázvorovou pastu a orestujte další minutu.
- Přidejte kari koření, kurkumu, garam masala, koriandrový prášek, sůl a pepř. Promíchejte dohromady.
- Přidejte brambory a smažte je, dokud nejsou téměř měkké.
- Přidejte květákové růžičky, rajče a chilli papričku. Dobře promíchejte.
- Přidejte trochu vody a nechte vařit pod pokličkou, dokud brambory a květák nejsou měkké.
- Případně přidejte ještě koření či sůl, pokud je to potřeba.
- Po uvaření ozdobte jídlo nasekanou koriandrovou nastrouhanou.