4. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmezánem, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými hříbky a sytým parmezánem. Ideální volba pro ty, kteří milují italskou kuchyni a hledají nové inspirace v kuchyni. Sledujte krok za krokem náš recept a připravte si skvělé rizoto, které potěší celou rodinu.

Suroviny

  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300g rýže na rizoto
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezhnědnou.
  3. Přidejte rýži a neustále míchejte, dokud se každé zrno nenasaje oleje.
  4. Zalijte rýži vínem a nechte vše vřít, dokud víno nezmizí.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, počkajte, až se vývar vstřebá do rýže, a přilijte další dávku.
  6. Pokračujte v míchání a přilévání vývaru, dokud není rýže měkká a krémová.
  7. Na konec vmíchejte máslo a nastrouhaný parmezán.
  8. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete. Podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *