4. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chutnou pečenou kachnu s česnekem a kmínem. Tento recept vás přenese do světa lahodných chuťových kombinací. S přirozenou sladkostí kachny, ostrou chutí česneku a teplým aroma kmínu bude tento pokrm určitě lahodit vašim chuťovým pohárkům. Snažte se podávat s bramborovými lívanci nebo čerstvou zeleninovou salátem pro kompletní chuťový zážitek.
Suroviny
- 1 kachna
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička kmínu
- Sůl
- Pepř
Postup
- Kachnu očistíme, osolíme a opepříme z obou stran.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Do kachny vložíme plátky česneku a kmín.
- Kachnu pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 2 hodiny, dokud není kůže křupavá a masa je dobře propečené.
- Během pečení občas kachnu obracíme a zaléváme vlastní šťávou.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo zelím.