4. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s česnekem a kmínem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si⁢ chutnou pečenou kachnu s česnekem a kmínem. Tento recept vás přenese do světa lahodných chuťových kombinací. S přirozenou sladkostí kachny, ostrou chutí česneku ⁢a ⁤teplým aroma kmínu bude⁢ tento pokrm ⁣určitě lahodit vašim chuťovým pohárkům. Snažte se podávat s bramborovými ⁢lívanci nebo ⁤čerstvou zeleninovou salátem pro kompletní chuťový zážitek.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Kachnu očistíme,⁤ osolíme a ‍opepříme z obou stran.
  2. Česnek oloupeme ​a nakrájíme na plátky.
  3. Do kachny vložíme ⁤plátky česneku⁢ a kmín.
  4. Kachnu pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 2 hodiny, dokud není kůže ⁣křupavá ​a masa je dobře propečené.
  5. Během pečení občas kachnu obracíme a⁢ zaléváme vlastní šťávou.
  6. Podáváme‍ s ⁤bramborovou kaší nebo zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *