3. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety carbonara s pancettou jsou klasické italské jídlo plné lahodného sýra, smetany a křupavé pancetty. Tento recept je rychlý, jednoduchý a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnáte si na neodolatelné kombinaci těstovin a slaného masa.
Suroviny:
- 250g špaget
- 150g pancetty
- 2 vejce
- 50g strouhaného parmezánu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Postup:
- Na pánvi opečeme nakrájenou pancettu, dokud nezpustí tuk a nezezlátne.
- V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
- V misce smícháme vejce se strouhaným parmezánem, pepřem a špetkou soli.
- Odcedíme špagety, přidáme je k upečené pancettě a promícháme.
- Nakonec přidáme směs se žloutky a parmezánem a rychle zamícháme, aby se vše spojilo a žloutky neztvrdly.
- Případně můžeme přidat trochu vařící vody z těstovin, aby se omáčka zjemnila.
- Nakonec můžeme přidat ještě trochu strouhaného parmezánu a čerstvého mletého pepře.
- Servírujeme ihned a můžeme posypat dalším parmezánem.