3. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Špagety carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Špagety carbonara s pancettou jsou klasické italské jídlo plné lahodného sýra, smetany a křupavé pancetty. Tento recept je rychlý, jednoduchý a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnáte si na neodolatelné kombinaci těstovin a slaného masa.

Suroviny:

  • 250g špaget
  • 150g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g strouhaného parmezánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Na pánvi opečeme nakrájenou pancettu, dokud nezpustí tuk a nezezlátne.
  2. V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
  3. V misce smícháme vejce se strouhaným parmezánem, pepřem a špetkou soli.
  4. Odcedíme špagety, přidáme je k upečené pancettě a promícháme.
  5. Nakonec přidáme směs se žloutky a parmezánem a rychle zamícháme, aby se vše spojilo a žloutky neztvrdly.
  6. Případně můžeme přidat trochu vařící vody z těstovin, aby se omáčka zjemnila.
  7. Nakonec můžeme přidat ještě trochu strouhaného parmezánu a čerstvého mletého pepře.
  8. Servírujeme ihned a můžeme posypat dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *