2. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na argentinský grilovaný pokrm Asado s pikantní chimichurri omáčkou. Tato lahodná ‌kombinace grilovaného masa a bylinkové omáčky vás okouzlí svým autentickým argentinským chuťovým zážitkem. Sledujte jednoduchý postup ​a připravte si chuťovou explozi přímo na svém talíři!

Suroviny

  • 1​ kg hovädzieho mäsa (prednostne ⁢žebra alebo steak)
  • 200 g čerstvého ⁣petržlenu
  • 4 strúčiky ⁤cesnaku
  • 3 lyžice octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica ‍červenej papriky
  • Soľ⁢ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Nasekajte ⁣petržlen a cesnak a​ dajte ich do misky.
  2. Pridajte ocot, olivový olej, červenú papriku, soľ ​a korenie. Dobré premiešajte.
  3. Marinujte⁢ mäso chimichurrim ‍minimálne 1 hodinu v ⁣chladničke.
  4. Potom opečte mäso na grile podľa vašej obľúbenej úpravy.
  5. Servírujte s priloženým chimichurrim ako omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *