1. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina plná chutí a přínosů pro zdraví. Naučte se doma připravit tento lahodný pokrm plný probiotik, vitamínů a minerálů a okusujte tradiční korejskou kuchyni přímo u vás doma. S námi je příprava kimchi jednoduchá a zábavná!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce chilli pasta
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup

  1. Nařežeme zelí, mrkev a cibuli na tenké proužky.
  2. Česnek prolisujeme.
  3. Ve velké míse smícháme zelí, mrkev, cibuli a česnek.
  4. Přidáme sůl, cukr, rybí omáčku, chilli pastu a sezamový olej.
  5. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  6. Zeleninu přendáme do skleněné nádoby a dobře ji zatížíme.
  7. Necháme v lednici fermentovat aspoň 2 dny, ideálně alespoň týden.
  8. Poté můžeme kimchi konzumovat jako přílohu k různým pokrmům nebo jako samostatnou pochoutku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *