29. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Grilované argentinské maso s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte grilované argentinské maso s osvěžující chimichurri omáčkou. Tento recept vám přinese chuť kuchyně Latinské Ameriky přímo na talíř. Skvělá kombinace chutí a vůní, která potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit dokonalé grilované maso s chimichurri a okouzlete své blízké neodolatelným pokrmem.

Suroviny

  • 1 kg argentinského masa (např. hovězí nebo vepřové)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Chimichurri

  • 1 hrst nasekané petržele
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku, sekané
  • 1 čajová lžička čili papriky
  • 1/2 čajové lžičky mleté papriky
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Načistěte a nakrájejte cibuli, papriku a česnek na drobné kousky.
  2. V misce smíchejte petržel, koriandr, česnek, čili papriku, mletou papriku, limetkovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Grilujte maso na rozpáleném grilu a přibližně 5 minut z každé strany, dokud není maso propečené podle vašich preferencí.
  4. Po upečení nechte maso pár minut odpočinout a poté podávejte se chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *