29. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se žampiony a šafránem, které vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně!
Suroviny
- 200 g rýže arborio
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5 g šafránu
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmského sýra
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi si osmažíme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a nakrájené žampiony.
- Přidáme rýži a necháme ji osmahnout.
- Postupně přiléváme bílé víno a vývar, za stálého míchání vaříme asi 18 minut.
- Přidáme šafrán a podle chuti osolíme a opepříme.
- Hotové rizoto posypeme nastrouhaným parmským sýrem a můžeme podávat.