29. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí dušené s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Hovězí dušené s knedlíkem je tradiční‍ český pokrm,⁢ který potěší každého milovníka domácí ⁤kuchyně. Lahodné kousky ​hovězího masa se duší v aromatické omáčce, která⁤ se skvěle hodí k nadýchaným knedlíkům. ‌Vyzkoušejte tento recept ‌a užijte si⁣ lahodnou ⁢chuť domácího jídla.

Suroviny

  • 600 g hovězího⁣ masa
  • 2⁢ cibule
  • 3 stroužky‌ česneku
  • 2 ⁤mrkve
  • 1 petrželová kořen
  • 2 lžíce⁢ oleje
  • 2 lžíce ⁢hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na oleji⁤ osmahneme na kostky nakrájené ‌maso.
  2. Přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev⁣ a petrželovou kořen a restujeme 5 minut.
  4. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme⁤ a přidáme kmín.
  5. Podusíme‍ na ​mírném ⁢plameni asi 2 hodiny.
  6. Při ⁤dochucení‍ postupně‍ vmícháváme ‌hladkou mouku rozpuštěnou⁤ ve vodě.
  7. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *