29. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí dušené s knedlíkem je tradiční český pokrm, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Lahodné kousky hovězího masa se duší v aromatické omáčce, která se skvěle hodí k nadýchaným knedlíkům. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodnou chuť domácího jídla.
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petrželová kořen
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petrželovou kořen a restujeme 5 minut.
- Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Podusíme na mírném plameni asi 2 hodiny.
- Při dochucení postupně vmícháváme hladkou mouku rozpuštěnou ve vodě.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.