28. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza z pece.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na italskou pizza z pece a užijte si autentickou chuť křupavé těsto a šťavnatých ingrediencí. S vůní čerstvých bylinek a lahodnými sýry si tento pokrm oblíbí celá rodina. Sledujte návod a připravte si skvělou večeři plnou chuti a radosti z vaření.

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 250 ml teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
  2. Přidejte teplou vodu a olej a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
  3. Přikryjte mísi utěrkou a dejte ji na teplé místo kynout asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  4. Předehřejte troubu na co nejvyšší možnou teplotu a zahřejte pizzovou pec na maximální teplotu.
  5. Rozválejte těsto na plech pokrytý pečicím papírem.
  6. Rajčata nakrájejte na půlky a mozzarellu na plátky.
  7. Po těstě rozetřete rajčatový protlak a posypte nasekanými bylinkami.
  8. Rozložte na těsto cherry rajčata, mozzarellu a nakrájený parmazán.
  9. Ochutnejte solí a pepřem a dejte do vyhřáté pece péct asi 15 minut, nebo dokud není pizza zlatavá a křupavá.
  10. Nakonec podávejte posypanou čerstvými bylinkami a pokapanou olivovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *