28. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a brambory
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda⁤ s houbami a⁣ brambory je ‌tradiční ⁢český ‍recept⁤ na hustou polévku plnou lahodných chutí.⁤ Chřestová omáčka s kousky hub a ⁤vařenými bramborami vytváří skvělou kombinaci pro⁢ milovníky⁤ tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a ⁢dopřejte si skvělou chuťovou orgii!

Suroviny

  • 500 g ​čerstvých ​hub (klouzek nebo⁢ žampionů)
  • 4⁣ středně velké⁢ brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200⁤ ml ⁢smetany ke‍ šlehání
  • 1 l‌ zeleninového vývaru
  • 1 ⁣špetka ⁢majoránky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Ve velkém ​hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm‌ na ⁣kostky nakrájenou cibuli⁤ a prolisovaný⁤ česnek.
  2. Přidejte ⁣oloupané a na‌ malé kousky nakrájené ⁤brambory​ a ⁢nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte na ​plátky nakrájené houby a orestujte je spolu ⁣s brambory.
  4. Posypte směs hladkou moukou, zalijte vývarem a vařte do‍ měkka.
  5. Přidejte smetanu, majoránku a dochuťte solí ​a pepřem⁤ podle chuti.
  6. Nechejte ⁤provařit a mezitím si ‌můžete připravit domácí‍ bramborové⁢ knedlíky ‌nebo pečivo ​na přikusování.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *