28. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný rýžový pilaf s kuřecím masem, který vás dokonale zahřeje a naladí na příjemnou chuťovou vlnu. Opečené kousky kuřecího masa se zlatavě karamelizovanou rýží a šťavnatou zeleninou vytvoří neodolatelnou kombinaci, která se bude líbit celé rodině. S tímto receptem si vychutnáte jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete. Bon appétit!
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané na drobno
- 1 mrkev nakrájená na malé kousky
- 1 červená paprika nakrájená na kostky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 2 šálky kuřecího vývaru
- sůl, pepř, kmín, koriandr podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a máslo a osmažte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a osmažte je do měkka.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho do zlatova.
- Přidejte rýži a restujte s ní až bude skelnatá.
- Přilijte kuřecí vývar a přidejte koření dle chuti.
- Poduste vařit rýži na mírném ohni s pokličkou asi 15-20 minut, dokud voda nevypaří a rýže bude měkká.
- Podávejte teplý rýžový pilaf s kuřecím masem. Dobrou chuť!