28. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌náš recept na lahodný rýžový⁢ pilaf s⁣ kuřecím masem, který vás dokonale zahřeje a⁢ naladí⁢ na příjemnou chuťovou vlnu. Opečené kousky kuřecího masa se zlatavě karamelizovanou rýží a šťavnatou‍ zeleninou vytvoří ​neodolatelnou kombinaci, která se⁢ bude líbit celé rodině. S tímto ‍receptem ​si⁢ vychutnáte jednoduché a chutné jídlo, které ‍si zamilujete. Bon appétit!

Suroviny

  • 1⁤ šálek dlouhozrnné⁢ rýže
  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky‍ česneku nasekané na ‍drobno
  • 1 ⁢mrkev nakrájená ⁤na​ malé kousky
  • 1‌ červená⁣ paprika ⁤nakrájená na kostky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, kmín, ⁣koriandr podle chuti

Postup

  1. Na ​pánvi ‌rozpalte olej ‍a ‍máslo a ‌osmažte ‌na něm cibuli​ a česnek dozlatova.
  2. Přidejte ‍nakrájenou mrkev ‍a papriku a ‍osmažte je do⁣ měkka.
  3. Přidejte kuřecí ⁢maso a ‌osmažte ho do⁣ zlatova.
  4. Přidejte rýži a restujte s ní až​ bude skelnatá.
  5. Přilijte kuřecí vývar a přidejte koření⁣ dle chuti.
  6. Poduste vařit⁤ rýži⁢ na ​mírném ohni s pokličkou asi 15-20‌ minut, ‌dokud voda nevypaří a rýže bude měkká.
  7. Podávejte teplý rýžový pilaf s kuřecím masem.‌ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *