27. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohaté a šťavnaté biftek s pikantní chimichurri omáčkou a křupavými pečenými brambory. Skvělá kombinace argentinské kuchyně, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kusy bifteků
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 malá cibule
- 1 citron
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- 1 lžička octa (bílého nebo jablečného)
- sůl, pepř
- 1 kg brambor
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Nakrájíme petrželku, česnek, papriku a cibuli na jemné kousky.
- Smícháme je v misce s citronovou šťávou, olivovým olejem, octem, solí a pepřem. Omáčku necháme odstát alespoň hodinu v lednici, aby chutě dobře promísily.
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů a zahřejeme pánev. Bifteky osolíme a opepříme z obou stran. Přidáme je na rozpálenou pánev a opečeme podle preference. Poté si je odložíme stranou a necháme odpočívat.
- Na stejnou pánev přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a promícháme s trochou olivového oleje. Pečeme v troubě asi 30 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké.
- Smažené bifteky podáváme s pečenými brambory a šťavnatou chimichurri omáčkou. Dobrou chuť!